Konyhai Tippek
A legtöbb zoldségsaláta kalória tartalma alacsony,az öntetekkel viszont vigyázzunk!A tejfölből,tejszínből inkább az alacsonyabb zsírtartalmúakat tagyük rá.Így egészségesebb,nem hízlal.Az olajak kalóriadúsak,de nem szabad kihagyni őket,ha lehet csak olívaolajat használjunk.
A tepsiben sült husos tésztákat,rakottasakat takarjuk le,csak a vége felé vegyük le az alufóliát,így nem száradnak ki,finomabbak.
Cserélje le az állati zsiradékokat,sütéshez használjon napraforgó vagy repce olajat-,a salátákhoz pedig olívaolajat.
A zsíradékot többféleképpen oszlathatja el a tepsiben.Felviheti kenőtollal vagy épenséggel egy alaposan kitisztított és kiszárított pumpás adagolóval is befújhatja.
A gyümölcsöket sose tegye műanyag zacskóban a hűtőszekrénybe,mivel nem szellőzik és könnyen megpenészedhetnek.
A friss zöldség és zeller levelet/nem szabad vizesnek lennie/ tekerje alufóliába és a hűtőszekrény legfelső polcán tárolja.3-4 napig is ropogós friss marad.
A rizs főzővizébe tegyen pár csepp citromlevet,a szemek fehérebbek és fényesebbek lesznek.Elsősorban a gyengébb minőségű rizseknél érdemes alkalmazni ezt a módszert.
Ha a csirke húsát sütés,főzés előtt meglocsolja pici citromlével,a hús még puhább és ízletesebb lesz.
A hagyományos újkrumpli legjobb kísérője a petrezselyem,de nagyon sok más fűszer is jól illik hozzá.Ilyen a friss rozmaring,fokhagyma,koriander,kakukkfű,majoránna és kevencem a kapor.
A gyümölcsökből mindig marad egy kevés,ha már nincs aki megegye,készítsen belőle gyümölcssalátát.Télen a maradék befőtteket,meggyet,cseresznyét keverje mandarin,ananász,narancs darabkákkal.
Nem fog kicsírázni a spájzban tartott krumpli,ha néhány almát is dug közéjük.
A cukormáz bevonat sokkal szebb és ízletesebb lesz ,ha víz helyett tejjel sűriti be a cukrot.ha pedig egy pici vajat is ad hozzá,megakadályozza,hogy szeletelés közben megrepedjen a máz.
Ha szereti a burgonya salátát,és szívesen kísérletezik az ízekkel,adjon hozzá egy kevés reszelt tormát is.