vicapraktika

Praktikák,ötlletek,januártól-decemberig és egyébb érdekességek.



TÉL


Egy pár gyümölcs amiből szemezgethetünk télen:

Narancs: Fogyasszunk minnél többet belőle a hideg hónapokban,elsőrangú C-vitamin forrás.Ha nyersen már unja majszolni,bolondítsa meg vele ételeit!A narancsos muffi,narancsos rizs,narancslekvár vagy a narancsos csirkemell üdítő lehet a téli hétköznapokon.

narancsfa.jpg


Narancslekvár:Pucoljon meg 1kg narancsot,kockázza fel,cukorral,narancslével és dzsemfixel együtt főzze fel.Öntse üvegekbe,zárja le és 10 percre mindet állítsa a feje tetejére.Már tmehet is a kamra polcára.

fuszeres_narancslekvar.jpg


Banán: Ezt a trópusokról származó gyümölcsöt még zölden pakolják rekeszekbe.Mire a elérik Európát a fürtök beérnek.

banangyumolcs.jpg


Banános muffin:A kedvenc sütije tésztájába keverjen 2 db villával összetört joghurttal pépesített banánt is.Teheti a pépesített banánt  csak a natúr joghurtba is,sokkal finomabb mint a bolti.Ezt a trükköt  akkor is érdemes alkalmazni,ha van odahaza néhány megbarnult banán,amit magában már nem enne meg.


bananos_muffin.jpg


Kivi: A nem túl megnyerő külső ízletes belsőt takar.AZ Ázsiából származó gyümölcs egészséges csemege ,a legjobb nyersen fogyasztva.A felaprított kivit töltse piskótába,gyümöcssalátába vagy készítsen belőle turmixot.


Kivi turmix:Pépesítsen 2dl tejet 1 evőkanál vaníliapudinggal és 2 db kivi húsával.Löttyintsen rá egy kis citromlevet ettől még finomabb lesz.

kivis_turmix.jpg


Ananász: A friss gyümölcsöt a legjobb magában enni.A konzerv változatát használjuk inkább salátákhoz,pizzákhoz és húsételekhez.

ananasz-2.jpg

Papaya: Zölden a salsa szószban(csípős,zöldséges mártás) és párolt húsokban,pörköltben mint zöldséget használják.Szárnyas és hal ételek csodálatos kiegészítője a papaya,mangó,ananász,kockára vágva majd kissé megmelegítve.

papaya01.jpg

Avokádó: Valamennyi gyümölcs közül ennek a legmagasabb a tápértéke,17 féle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.Salátákba,gombafejek töltésére,omlettekbe is használják.

avocado01.jpg

Gránátalma: Gyümölcsének rózsaszín levét szószokhoz,gyümölcssalátákhoz öntetnek használják.Leve különleges friss ízt kölcsönöz a hal,csirke és húsételek fűszerezésénél,pácolásánál.

granatalma.jpg


Alma:A világszerte közkedvelt gyümölcs,amelyet a legtöbbféleképpen felhasználhatunk.A legfinomabb frissen a fáról szedve.(Ez utóbbi az én saját véleményem.)

alma.jpg

Napi egy alma a doktort távol tartja.Higgyük el,hogy az alma igazi természetes gyógyszer.

Tudományos felmérés szerint napi két alma jelentősen javítja a vér koleszterin szintjét,megfelelő vérnyomásról gondoskodik,vérhigító és vigyáz az erek rugalmasságára.De még ennél is többet tud,rendben tartja az emésztést,megelőzi a bélbetegségeket.És éppen ezzel hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez: kivonja az anyagcsere salakját a vérből,és szépíti a bőrt.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 25
Heti: 93
Havi: 355
Össz.: 287 204

Látogatottság növelés
Oldal: Hideg időben..
vicapraktika - © 2008 - 2024 - vicapraktika.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »