Egyszerű,finom,könnyen elkészíthető finomságok
Sörös csirke
Hozzávalók: csirkecomb
húsleveskocka /ahány csirkecomb-ugyanannyi leveskocka/
1 dobozos sör /a legolcsóbb is megfelel/
Az egész csirkecombokat tepsibe helyezzük,mellétesszük a húsleveskockát és ráöntjük a sört.Alufóliával betakarjuk és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.Ha letelt a 20 perc levesszük az alufóliát és addig sütjük a húst amíg az összes sör eltűnik a tepsiből.Nagyon finom,ropogós sült combokat kapunk így.Köretként krumplipürét vagy rizs készítünk mellé.
Csirke batyu
Hozzávalók(5 fő részére): 10 szelet csirkemell
10 szelet bacon szalonna
10 dkg trapista sajt
só
bors
őrölt rozmaring
madzag (a kötözéshez)
A csirkemellszeleteket óvatosan kiklopfoljuk(én alufólia közé szoktam tenni,így nem verem szét),megszórjuk sóval,borssal és őrölt rozmaringgal.A rozmaringgal bánjunk óvatosan,mert ha sokat szórunk véletlenül,akkor kesenyés lesz az íze.A csirkemelre rárakjuk a sajtot,feltekerjük,és körbetekerjük a bacon szalonnával.A madzaggal átkötjük(ugy mintha dobozt kötöznénk át)és mehet a tepsibe.Kevés olajat öntünk alá és 180 fokos sütőben kb.40 percig sütjük.Ekkor levesszük róla az alufóliát és pár perc alatt megpirítjuk a tetejét.Köretként rizst vagy krumplipürét és salátát kínálunk hozzá.
Sokkal finomabb az íze ha előző este elkészítjük és a másnapi sütésig hűtőszekrényben tároljuk.Sajt nélkül is nagyon finom.
Görög rakott krumpli(ahogy én csinálom)
Hozzávalók:1 kg krumpli
50 dkg darált hús(sertés vagy pulyka)
1 db Knorr rafinéria-husos tepsis krumli por
15 dkg fetasajt (krémfehérsajt is lehet az sokkal olcsóbb)
2 dl főzőtejszín
3dl víz
A kruplit meghámozom és felkarikázom.A darálthúst kevés olajon picit megpirítom,ráöntöm Knorr alapot és felöntöm 3dl vízzel.Hozzáadom a főzőtejszínt és belemorzsolom a fetasajtot és a karikákra vágott krumplit.Összekavarom,megvárom amíg felforr,de közben töbször megkavarom.ha felfort beleöntöm egy normál méretű tepsibe és alufóliával letakarom.Előmelegített (200 fokos)gázsütőben 40 perc alatt megsütöm. A sütés vége előtt kb.10 perccel leveszem róla a fóliát és így szép pirosra pirul.Só nem kell bele,mert a fetasajt eléggé sós,nagyon finom pikáns íze van tőle a krumplinak.